Annons

Annons

Glutenfritt! Vinbärsbullar med toscatopp

Ljuvliga bullar fyllda med röda vinbär och toppade med knäckig tosca.

Annons
glutenfria toscabullar

Bjud på ljuvliga glutenfria bullar med toscatopping.

Ca 20 bullar

Grundrecept, receptet hittar du här>>

Fyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
125 g röda vinbär
1 msk kanel

Toscasmet:
50 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
100 g flagad sötmandel
2 msk mjölk eller grädde
2 msk majsstärkelse

Följ anvisningarna för grundreceptet.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en degplatta ca 1 cm tjock.

Blanda smör, socker, röda vinbär och kanel. Bred krämen på degplattan och rulla ihop till en rulle, skär i bitar 3-4 cm och lägg i bakformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret till toscasmeten med mjölk, socker och sirap, koka i 5 minuter. Blanda majsstärkelse och mandel, rör ner i krämen och låt ljuda några minuter.

Grädda bullarna 5 minuter. Ta ut, bred på toscasmeten och grädda ytterligare 5 minuter.

Recept Janet Gustavsson Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons