Annons

Annons

Glutenfritt! Små lyxiga petit fourer

Du behöver formar eller en petitfour-plåt till dessa. Men låt inte det hindra! De är gudomligt goda.

Annons

Petit fourer
ca 16 stycken
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl fin mix, glutenfri, Semper
1 tsk fiberhusk
100 g smör
1 äggula

Citronkräm:
1 dl pressad citronsaft
50 g smör
3/4 dl strösocker
2 ägg

Garnering:
halva jordgubbar, hallon eller skivad kiwi
spritsad grädde

Kör samtliga ingredienser till kakorna i matberedare. Smöra formarna, pudra över med mjölmix eller kokosflingor. Tryck ut degen i formarna, ställ i kylen 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Låt kallna.
Häll citronsaften i en kastrull, tillsätt smöret i tärningar och hälften av sockret. Vispa resten av sockret med äggen. Koka upp citronblandningen. När den kokar, ta från plattan och vispa i äggröran.
Låt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.
Fördela i formarna, garnera med halverade jordgubbar, hallon eller skivad kiwi, hallon och grädde.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons