Annons

Annons

Glutenfritt! Sockerkaka med björnbär

Bjud på en ljuvlig sockerkaka med smak av björnbär, citron och pistaschnötter. Ett glutenfritt recept!

Annons
Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka med björnbär, citron och pistasch.

1 kaka
100 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl rismjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl skalade pistaschnötter, hackade
1 citron, skal och saft
smör eller margarin till formen
kokosflingor till formen
125 g björnbär, färska eller frysta

Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
2 msk citronsaft

Garnering:
pistaschnötter, hackade

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt och vispa sedan ner det smälta smöret. Blanda rismjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjöl, pistaschnötter, citronskal och -saft.

Smörj en form och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen och strö över björnbär. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna helt.

Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft till en trögflytande glasyr. Skeda glasyren över kakan och strö över pistaschnötter.

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

Baka också:

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons