Annons

Annons

Glutenfritt! Sockerkaka på burk

Baka sockerkaka i söta små burkar. Ett roligt sätt att servera en klassiker. Receptet är gritt från gluten

Annons

sockerkaka
Grundrecept
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl fin glutenfri mjölmix, Semper
1/2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 g smör, smält
1 dl mjölk
1 citron, skalet

Varianter
blåbär
äpplen, kanel
plommon, kardemumma

Ev topping
1 1/2 dl vispgrädde
florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, Blanda samman vaniljsocker, mjölmix, fiberhusk, bakpulver, salt. Vänd ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk. Avsluta med citronskalet.
Smöra glasburkar. Dela degen i 3 delar, blanda med de olika smakerna eller gör bara en variant.
Sätt ugnen på 175 grader. Fyll burkarna och grädda i vattenbad i ugnen i cirka 35 minuter, kontrollera att kakorna är bakade i mitten.
Vispa grädden och toppa burkarna med blåbär, äpple, plommon och kardemumma. Pudra över florsocker.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler söta glutenfria recept hittar du här>>

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons