Annons

Annons

Glutenfritt! Söta mandelkakor

Goda, små och välsmakande mandelkakor. Ett recept fritt från gluten!

Annons

Mandelkakor

Ca 25 kakor
200 g mandelmjöl (ca 4 dl)
2 dl strösocker
1 ägg
100 g smör eller margarin
Garnering
skållad mandel

Blanda mjöl, socker, ägg och smält smör. Rulla till bollar eller spritsa ut klickar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ner en skållad mandel i varje, grädda i cirka 15 minuter.

Tips! Ev kan du byta ut lite av sockret mot 1 msk ljus sirap för att kakorna inte ska gå sönder.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

BAKA OCKSÅ:
Browniebites
Läckra mini-browines

Kaffemuffins
Smakfulla kaffemuffins

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons