Annons

Annons

Glutenfritt valnötsbröd i form

Vad slår egentligen en gott nybakat bröd? Här är ett frestande recept på glutenfritt bröd bakat med valnötter och honung.

Annons

Valnotsbrod_ny

1 bröd
400 g filmjölk (ca 4 dl)
50 g flytande honung (drygt 1/3 dl)
45 g rapsolja (ca 1/2 dl)
1 stort ägg
100 g havremjöl (ca 2 1/2 dl)
95 g bovetemjöl ( ca 1 3/4 dl)
70 g potatismjöl (ca 1 dl)
60 g majsmjöl (drygt 1 dl)
20 g grovmalet psylliumfrö (ca 3/4 dl)
1 msk bikarbonat
1/2 tsk salt
4 dl hackade valnötter

1. Vispa ihop filmjölk, honung, rapsolja och ägg.
2. Blanda alla torra ingredienser för sig. Rör ner dem i degvätskan tillsammans med valnötterna. Vispa ordentligt.
3. Häll smeten i en liten brödform (1 l) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 80 minuter. Ta ut och låt svalna minst 5 minuter i formen.
4. Stjälp upp brödet och låt det svalna på ett galler.

9789155261917Recept och bilder är hämtade från Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter, Semic

Fler recept på glutenfritt bröd och bakverk hittar du här:
Havrefrallor
Grovt bröd med lingon och aprikos
Solskenskaka
Lyxlängd med nutella

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons