Annons
Annons

Goda brytbullar i långpanna

Perfekt frukostbröd, men också gott på buffébordet eller att serveras till en mustig soppa.

 

langpanna

ca 24 bitar
50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
1 1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 msk strösocker eller sirap
2 dl grahamsmjöl
1 liter vetemjöl
1 ägg till pensling

Garnering
Sesamfrön och solrosfrön

Annons

Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser samt det mesta av mjölet (spara lite vetemjöl till utbakningen). Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Knaåda den smidig och dela i två lika stora bitar. Rulla ut till längder och dela varje längd i 12 bitar. Forma bitarna till bullar och lägg intill varandra med på plåt eller i långpanna med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön över hälften och solroskärnor över andra hälften av bullarna.
Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda ca 30 minuter, tills brödet faått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ: Baka drömgoda tekakor

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…