Annons

Annons

Goda röror till grillat: tomatsalsa och majsröra

Det är tillbehören som gör det! Små goda såser, salsor och sallader är pricken över i till det grillade.

Tomatsalsa, Majsröra Foto: Emma Eriksson

Tomatsalsa, Majsröra 

Tomatsalsa
4 personer

4 tomater
1 paprika
2 röda chili
1 gul lök
1 hel vitlök
2 msk olivolja
salt och peppar
1 msk rödvinsvinäger
2 msk hackad färsk oregano

Sätt ugnen på 175 grader.
Halvera tomaterna. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skär chilin på längden och kärna ur. Skala och halvera
löken och halvera vitlöken på mitten.
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olja och salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen i 45 minuter.
Lägg tomater, paprika, lök och chili i en mixerskål. Gröp ur innehållet i vitlöken och lägg
i skålen tillsammans med vin­ äger och oregano. Mixa till en slät sås. Smaka ev av med salt
och peppar.

Annons

Majsröra
4 personer

450 g majskorn (använd frysta, inte de på burk)
3/4 dl olivolja
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 citron, saften
1 msk hackad persilja
salt och peppar

Tina majsen. Sätt ugnen på 250 grader.
Sprid ut majsen på plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 15–20 minuter tills
majsen får en gyllene färg.
Mixa majsen med olja, tomatpuré och riven vitlök.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Mer grillat och goda tillbehör:
Grillad ryggbiff med grön salsa

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker

Ingef’ärsmarinerade laxspett

Potatissallad med äpple och gröna oliver

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…