Annons

Annons

Godaste fruktbrödet

Servera det goda fruktbrödet med ost och en god marmelad.

Saftigt fruktbröd
1 bröd
Låt gärna brödet ligga till sig någon dag, svept i handduk.

3 dl grahamsmjöl
ca 4 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 1/2 dl gula russin
12 torkade aprikoser
1/2 dl gojibär
75 g valnötter
100 g hasselnötter
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Annons

Garnering:
pumpakärnor, melonkärnor

Sätt ugnen på 160 grader.
Smörj och bröa en brödform med raka kanter ca 1 1/2 liter. Täck bottnen i formen med en klippt bit bakplåtspapper.

Blanda mjölsorterna i en bunke. Tillsätt salt och bikarbonat. Vänd ner russin, aprikoser, gojibär, valnötter och hasselnötter. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en kladdig deg.

Häll degen i formen, strö över kärnor och grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 40 minuter.
Ta ut brödet, låt svalna lite, svep därefter in brödet i en bakduk och låt vila.

Servera en god marmelad till brödet: Recept hittar du här>>

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler recept på goda bröd hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…