Annons
Annons

Godaste rischokladen

I det här receptet blir rischokladen lite kolaseg i konsistensen. Så gott!

julgodis

60 bitar
170 g jordnötssmör (1/2 burk)
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
9 dl rispuffar
175 g mörk choklad

Klipp till bakplåtspapper och lägg i botten på två folieformar, 15×20 cm.
Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en stor kastrull. Sjud tills sockret smält och rör om. Häll i riset och rör om.

Annons

Fördela massan i folieformarna och platta ut så den täcker hela bottnen. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Häll över massan och bred ut den. Låt chokladen stelna något i rumstemperatur.

Skär upp i bitar innan chokladen stelnat helt. Ställ i kylen tills chokladen stelnat och förvara sedan kallt i lufttäta burkar.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Baka julgodis

Vaniljkola
Recept: Ljuvlig vaniljkola

Baka godis
Recept: Vintergodis med lime och kokos

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…