Annons

Annons

Gorgonzola- och kräftfylld lax

Lax och kräftstjärtar tillsammans med gorgonzola, det är ingen dålig kombination.

lax fylld med kräftstjärtar
4 personer
4 laxfiléer portionsbitar á 140 g

Fyllning:
100 g kräftstjärtar
3/4 dl crème fraiche
7 msk rumsvarm gorgonzola
3 msk finhackad dill

Topping:
kräftstjärtar

Dillsås:
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk finskfond
1 dl crème fraiche
1 tsk pressad citronsaft
1 dl finhackad dill

Annons

Garnering:
dillvippor
citronskivor
gröna ärter

Sätt ugnen på 225°.

Gör ett längsgående snitt i varje laxbit. Finhacka kräftstjärtarna, ta undan några till topping. Blanda med crème fraiche, små klickar av gorgonzola och finhackad dill. Rör samman till en röra, fördela i laxbitarna.

Placera bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en eldfast smord form. Tillaga i ugnens mitt i ca 12 minuter.

Sås: Koka upp grädde med fiskfond och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, finhackad dill, salt och peppar.

Servera laxbörsarna tillsammans med kokt potatis, kokta ärter och dillsås.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Fynda snyggaste uppläggningsfatet till kräftskivan från oss!

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Bara tre dagars leverans! Beställ det här!


LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…