Annons

Annons

Gott till helgen!

Ett lättlagad recept på lax med spenat och fetsost. Servera med pressad potatis, pasta eller ljumma grönsaker. Passar både som festmat och när du vill lyxa till i vardagen.

Annons

Året Runt

4 personer:
600 g laxfilé i portionsbitar
200 g fetaost
1 dl crème fraiche
salt, svartpeppar
1 msk finhackad dill
200 g färsk bladspenat
olja
15 körsbärstomater
1 gul lök
1/2 dl matlagningsgrädde

Garnering:
Dillvippor

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Mixa crème fraiche, smulad fetaost och dill till en slät massa. Skär snitt i fiskbitarna och klicka över röran. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skölj spenaten, halvera tomaterna och finhacka löken. Hetta upp olja i ett stekjärn och fräs spenat, tomater och lök blanka. Red med lite matlagningsgrädde.
Fördela spenatblandningen på ett fat och lägg fiskbitarna ovanpå. Garnera med dill och servera.

Servera ett glas vin till fisken. Här hittar du våra vintips >>

Recept: Bitte E:son Forsberg, Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons