Annons
Annons

Grahamsrutor med kesella

Lätt och enkelt att baka i långpanna, goda matbröd till frukost eller buffé. Kesella ger en smidig deg och saftiga bröd.

Grahamsrutor

Grahamsrutor

Ca 20 stycken
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
25 g rumsvarmt smör
1 1/2 tsk salt
2 msk flytande honung
250 g kesella 10 %
2 dl grahamsmjöl
12-13 dl vetemjöl special

Garnering:
pudrat mjöl

Annons

Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet i en kastrull till fingervarmt ca 37 grader. Häll lite degspad över jästen och rör så att jästen löses upp.
Tillsätt resterande mängd degspad, smör, salt, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special.
Arbeta degen smidig, gärna med maskin. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär plattan i rutor med degskrapa eller oljad kniv. Låt degen jäsa i ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda i ugnens mitt i ca 15 minuter.

Recept Bitte E:son Forsberg, Foto Anders Norrsell

Fler recept:
Goda brytbullar i långpanna

Tomatbröd

Amerikanska brödbullar

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…