Annons

Annons

Gratäng med fisk, räkor och mozzarella

Fint med fisk 3814 Janet Gustavsson
4 personer

2 dl basmatiris
500 g rödspättafiléer, MSC-märkt
1 fänkål
3 dl vispgrädde
150 g mozzarella, riven
2 dl hackad dill
150 g skalade räkor
1 pkt kyld smördeg
1 ägg
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär fänkålen i strimlor och förväll lätt. Lägg riset i smord ugnsform.
Salta och peppra på fiskfiléerna, lägg några strimlor fänkål mitt på och vik dem dubbla med skinnsidan inåt, lägg dem på riset.
Rör samman vispgrädde, mozzarella, dill och räkor, häll över gratängen.
Kavla ut smördegen lätt och täck gratängformen, pensla med ägg och ställ in i ugn ca 15 minuter.

Annons

Av Janet Gustavsson

Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…