Annons

Annons

Gnocchigratäng med skinka

Färsk gnocchi är perfekt som snabbmat! Och extra läckert i en gratäng med ost, skinka och tomater.

Gratäng med gnocchi och skinka recept

Gnocchigratäng med skinka

4 portioner

800 g färsk gnocchi
150 g skinka
150 g kräftstjärtar, gärna frysta eller kräftstjärtar i lag
3 dl vispgrädde
3 msk tomatpesto, finns att köpa färdig
150 g cocktailtomater
1 dl riven ost
Servering:
sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Bred ut dem i en smord ugnsform.
3. Tärna skinkan. Fördela skinka och (tinade) kräftstjärtar över gnocchin.
4. Vispa ihop grädde och tomatpesto, och häll i formen. Toppa med skivade tomater och ost.
5. Gratinera mitt i ugnen, 10–15 minuter. Servera med en sallad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Palsternacksgratäng med potatis och skinka

Tortellinigratäng med skogschampinjoner

Kasslergratäng med pasta och ädelost

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…