Annons

Annons

Gnocchigratäng med skinka

Färsk gnocchi är perfekt som snabbmat! Och extra läckert i en gratäng med ost, skinka och tomater.

Gratäng med gnocchi och skinka recept

Gnocchigratäng med skinka

4 portioner

800 g färsk gnocchi
150 g skinka
150 g kräftstjärtar, gärna frysta eller kräftstjärtar i lag
3 dl vispgrädde
3 msk tomatpesto, finns att köpa färdig
150 g cocktailtomater
1 dl riven ost
Servering:
sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Bred ut dem i en smord ugnsform.
3. Tärna skinkan. Fördela skinka och (tinade) kräftstjärtar över gnocchin.
4. Vispa ihop grädde och tomatpesto, och häll i formen. Toppa med skivade tomater och ost.
5. Gratinera mitt i ugnen, 10–15 minuter. Servera med en sallad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Palsternacksgratäng med potatis och skinka

Tortellinigratäng med skogschampinjoner

Kasslergratäng med pasta och ädelost

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…