Annons

Annons

Gratinerad falukorv à la Italien

Vardagsfavoriten korv går att variera i det oändliga. Piffa falukorven med nya smaker, prova mozzarella, basilika och parmesanost.

Gratinerad falukorv á la Italien

 4 portioner
1 falukorvsring, ca 800 g
2 burkar körsbärstomater à
400 g
2 tsk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
salt, svartpeppar
2 gula lökar
2 påsar mozzarella à 125 g
1 kruka basilika
1/2 dl parmesanost, finriven

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg körsbärstomaterna i en ugnsfast form, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta, peppra och blanda runt. Skär djupa snitt i korven med 1 cm mellanrum och lägg den i formen. Skär lök och mozzarella i tunna skivor. Fyll varje snitt med lök, mozzarella och basilika och strö över parmesanosten. Gratinera i ugn i cirka 20 minuter eller tills osten fått färg. Servera med kokt pasta.

Av Åsa Swanberg Foto Ludwig Swanberg

Här hittar du fler smarriga vardagsrecept

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…