Annons

Annons

Gratinerad fransk löksoppa

En värmande klassiker. Soppan går att göra i förväg för att kokas upp och gratineras vid servering. Bjud gärna på ett gott bröd till.

Gratinerad fransk löksoppa

Gratinerad fransk löksoppa

4 personer
4 gula lökar
1 purjolök
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 liter vatten
2 msk grönsaksfond
1 lagerblad
1 tsk färsk repad timjan
1/2 krm svartpeppar
1 tsk salt

Gratinering:
100 g rostat lantbröd
2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
färsk timjan

Strimla lök och purjolök. Fräs strimlorna i smör så att de blir blanka och smidiga och får en lätt brynt färg.
Späd med vin och låt koka samman i ca 2 minuter. Tillsätt vatten, grönsaksfond, lagerblad, timjan, svartpeppar och salt. Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Sätt ugnen på 275 grader.
Fördela soppan i ugnssäkra skålar. Dela det rostade brödet i bitar och fördela på soppan. Strö över riven ost och gratinera ca 10 minuter i ugn.
Garnera med timjan och servera, gärna med ett gott bröd till.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Baka härliga medelhavsbröd

Brytbröd

Köttfärssoppa med sting

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…