Annons

Annons

Gratinerade nachos

Inget fredagsmys utan tacos. Här bjuder vi på nachos med två sorters ost.

Annons

Nu är det dags för fredagsmys

4 personer
Snabbmat när det är som bäst, och helt vegetariskt!

200 g nachochips

Fyllning:
6 dl riven cheddarost
200 g riven halloumiost
1 burk svarta bönor
3 dl majskorn
1 rödlök
1 vitlök
1 msk smör

Topping:
2 dl gräddfil
2 jalapeno, skivade
2 tomater, tärnade

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll vattnet av bönorna och skölj dem under sil, låt rinna av. Låt majskornen rinna av. Blanda bönor och majs.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret och fräs lök och vitlök blankt och smidigt utan att det får färg.

Klä en form med bakplåtspapper. Varva chipsen i 2-3 lager, använd gärna trekantiga chips som kan bära upp fyllningen, med de båda rivna ostsorterna, bön- och majsröra och lökfräset.

Gratinera i ugnens mitt ca 10 minuter. Ytan ska ha fått fin färg och osten ska bubbla lite. Klicka ut gräddfil på toppen och servera med tärnade tomater och skivad jalapeño. Serveras med guacamole. Recept guacmole.

Tips! Passar både som plockmat, som tillbehör till övriga rätter eller som ensamrätt med en sallad och någon av salsorna.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept –bjud på tacopaj!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons