Annons
Annons

Gremolatapanerad kycklingfilé

�R P�sk lax&k�tt
4 personer
Persilja och citron är en god kombo till kyckling. Här är det kycklingfiléer som vi bankat in med blandningen.

4 kycklingfiléer
3 citroner
5-6 vitlöksklyftor
1 rejäl knippa slätbladig persilja
salt, svartpeppar
smör

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj citronerna noga och riv skalet, inte det vita. Finhacka vitlök och persilja och blanda med citronskalet.
Krydda kycklingen med salt och peppar, vänd sedan köttet i gremolatan.
Hetta upp smöret och bryn kycklingen runt om ca 2 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsform, strö över det som är kvar av gremolatan och stek vidare mitt i ugnen ca 30 minuter, till en innertemperatur på 70 grader.

Rostade rotfrukter och vitlökar
Matig och god blandning som passar utmärkt till kyckling.
4 portioner
400 g potatis
3 fänkålsstånd
3 gulbetor
4 morötter
3 palsternackor
3 hela vitlökar
4 msk rapsolja
1 msk salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen. Skala och skär rotfrukterna i stavar eller klyftor. Dela vitlökarna på mitten tvärs igenom klyftorna. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, blanda runt med olja och salt.
Rosta i ugnens mitt ca 20-25 minuter.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…