Annons
Annons

Grill med italienska smaker!

Godaste grillen i midsommar!

�r 13 & 14 Grill omslag x2
Fylld fläskfilé med italienska smaker
4 PERSONER
Fylld fläskfilé med smak av sa­lami, ost och örter. Köttet har vi smaksatt med en härlig bland­ning av kryddor i form av en rub.
Gnid in köttet noga och grilla.
1 fläskfilé, ca 650–700 g
FYLLNING:
6 skivor salami
150 g skivad mozzarellaost
10 basilikablad
RUB:
2 msk flingsalt
1 msk chiliflakes
2 msk råsocker
1 msk gula stötta senapsfrön
1 msk paprikapulver
1 msk rosmarin
2 msk lökpulver
1/2 msk nymalen svartpeppar
Skär ett längsgående snitt i fläskfilén och plana ut köttet. Placera ut salamiskivor, skivad mozzarella och basilikablad.
Rulla samman från långsidan som en rulltårta. Bind upp med hjälp av steksnöre eller fäst med tandpetare eller grillspett.
Rub: Blanda samman samt­liga ingredienser. Gnid in köt­tet i blandningen och förvara resterande mängd kryddbland­ning i tätslutande burk. Grilla
köttet tills du har en innertem­peratur på ca 65 grader.
Låt köttet vila något och skär därefter upp i skivor.
Sommargrön pastasallad med dillpesto
4 PERSONER
Perfekt tillbehör till samtliga grillrätter.
300 g valfri pasta, gärna
skruvar eller penne
150 g sugar snaps eller
sockerärter
1 rödlök
1 knippe grön sparris
DILLPESTO:
2 dillknippor, ca 40 g
3/4 dl rapsolja
50 g pinjenötter
30 g riven parmesanost
Koka pastan enligt förpack­ningens anvisningar. Ansa sugarsnapsen, koka dem i lättsaltat vatten ca 1 mi­nut, spola genast av i kallt vat­ten. Klipp i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken. Bryt av nedre delen av sparris­ en, koka sparrisarna i lättsalt­at vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet, spola av i kallt vatten.
Dela i mindre bitar.
Dillpesto: Lägg dillen i en skål med lite av oljan. Tillsätt resterande mängd olja, lite i taget, medan du vispar eller mixar med stavmixer. Tillsätt
nötter och ost, mixa samman till en sås. Blanda samman varm pasta och dillpesto, vänd därefter ner samtliga grönsaker.
Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell
Annons

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…