Annons

Annons

Grillad flankstek

Flankstek är en populär styck­ningsdetalj just nu. Den här kan du grilla eller tillaga i ugnen.

Flankstek med paprikatopping

Flankstek med paprikatopping

6 personer
800 g rumstempererad  flankstek
2–3 msk olja

Kryddrub:
1 tsk gula senapsfrön
1 tsk svartpeppar
1 tsk rosépeppar
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt

Topping:
2 rostade röda paprikor
1/2 rödlök
3 msk grovhackad persilja

Annons

Garnering:
blandad valfri småbladig sallad
kryddgrönt

Stöt samtliga kryddor i en mor­tel och blanda med salt. Putsa köttet och pensla det med olja. Gnid in kryddbland­ningen. Grilla köttet i ca 2–-3 minut­er på varje sida.

Låt köttet vila på smörpapper i ca 10 minuter. Skär det sedan i tunna skivor.

Fintärna de rostade paprikor. Skala och finhacka löken. Blanda paprika, lök och persilja och strö över det skivade köttet.

I ugn: Sätt ugnen på 100 gra­der.
Bryn köttet i stekpanna och lägg det sedan i en ugnsform. Stek vidare i ugnen till en innertemperatur på 58 grader (ca 25 minuter).

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Grillade tacobröd med färskost och mango

Sallad till helgrillad fläskfilé

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…