Annons

Annons

Grillad fylld fläskfilé

Tid för grill och utetid! Hurra!

�R 15 Grilla
4 personer
Fylld fläskfilé med skinka, oliver och mozzarellaost. Servera med en tomatsallad och någon av såserna här intill. Rostad potatissallad eller en god pasta passar också bra till.
1 fläskfilé, ca 650-700 g

Annons

Fyllning:
1/2 dl pesto, grön eller röd
6 skivor salami
1 mozzarellaboll, ca 125 g

Rub:
2 tsk hela stötta fänkålsfrön
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk råsocker
2 krm svartpeppar
1 tsk flingsalt

Skär ett längsgående snitt i fläskfilén. Skär ett snitt i vardera sidan på köttet så att du kan veckla ut det till en plan köttbit.
Bred ut peston över köttet. Lägg på salamiskivor och skivad mozzarella. Rulla ihop köttet från långsidan och bind upp med steksnöre eller fäst med tandpetare eller grillspett.
Blanda alla ingredienser till rubben.
Gnid och klappa in rubben i köttet. Grilla sedan över jämn och fin glödbädd tills köttet har en innertemperatur på ca 70 grader.
Låt köttet vila några minuter. Ta bort steksnöre/tandpetare och skär upp i kraftiga bitar.
Lägg dem på ett uppläggningsfat tillsammans med till exempel körsbärstomater eller grillad majs och basilikablad.

Tips! Gör en större mängd rub på en gång och förvara i burk med tättslutande lock tills nästa gång du ska grilla.

Jordgubbssallad med melon och feta

6 personer
50 g pinjekärnor
400 g miniplommontomater i olika färger
500 g jordgubbar
1/2 cantaloupemelon
100 g babyspenat
150 g fetaost kan bytas ut mot ex ädelost
1 msk rapsolja
1 msk ljus balsamvinäger gärna med en fruktig smak
flingsalt

Garnering:
mynta och basilika

Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna. Halvera tomaterna. Ansa och dela jordgubbana om de är stora.
Dela och kärna ur melonen. Gör kulor av melonen med hjälp av ett kuljärn. Har du inget kuljärn så skär du den i tärningar istället.
Ansa spenaten och blanda med jordgubbar, melon, tomater och pinjekärnor på ett fat. Smula över osten.
Rör ihop olja, vinäger och salt. Häll dressingen över salladen och vänd om försiktigt. Garnera med kryddgrönt och servera.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

�R 15 Grilla

De här fantastiska majskolvarna är perfekta till – eller som de är. Receptet hittar du här

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…