Annons

Annons

Grillad kycklingburgare med ceasardressing

Kycklingfiléer är ett toppenalternativ till vanliga hamburgare. Gott, fräscht och snabblagat. Pricken över i är en 
klassisk Caesardressing.

Grillad kycklingburgare
4 personer

2 kycklingfiléer
1/2 tsk örtkrydda
Dressing:
4–5 sardellfiléer i olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1 dl majonnäs
12 droppar pressad citronsaft
1/2 tsk worcestershiresås
1 dl riven parmesanost
salt, nymalen svartpeppar
Servering:
2 förkokta majskolvar
flingsalt
4 hamburgerbröd
salladsblad, t ex isberg- eller romansallad
4 msk chilisås av ketchuptyp
2 tomater
basilikablad

Annons

1. Grilla kycklingfiléerna på båda sidor. Kontrollera att de är genomstekta. Krydda med salt, peppar och örtkrydda, och vira in filéerna i aluminiumfolie.
2. Dressing: Finhacka sardellfiléerna och blanda dem med pressad vitlök, senap, 
majonnäs, citronsaft, worcestershiresås och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
3. Grilla majskolvarna runt om tills de får fin färg. Skär dem i bitar och strö över flingsalt.
4. Dela hamburgerbröden och låt dem ligga en stund på grillen så att de får grillränder.
Lägg ihop burgarna med sallad, chilisås, skivad kyckling, tunt skivad tomat, dressing och basilika.

Recept: Lena Söderström  
Foto: Anna Skoog

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…