Annons

Annons

Grillad majskolv med fluffigt chilismör

En favorit hos både stora och små!

�R 15 Grilla
4 personer
Grillad majskolv är det klart godaste och enklaste att grilla. Har du inte tillgång till färska majskolvar. Köp de förkokta!
4 färska majskolvar om det finns med blast, så gärna det.
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
olivolja
150 g smör, rumsvarmt
1 röd chili
1 lime, rivet skal + saft
3 msk finhackad persilja
3 msk finklippt gräslök
2 vitlöksklyftor, finhackade
Ansa majskolvarna och koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
Låt dem rinna av och torka av dem lite. Ringla lite olivolja över och salta och peppra runt om. Grilla majskolvarna under lock ca 10 minuter, vänd då och då så att de får jämn, fin färg.
Vispa smöret fluffigt. Kärna ur och finhacka chilin. Vänd ner chilin, limeskal och -saft, örter och vitlök i smöret.
Klicka smöret på majsen och strö över flingsalt.

Annons

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…