Annons

Annons

Grillad ryggbiff med örtsalsa

Enklaste grillrätten! Med riktigt bra kött behövs inte många förberedelser: krydda, grilla och njut!

Ryggbiff med grön salsa. Foto: Emma Eriksson

Ryggbiff med grön salsa.

4 personer
4 ryggbiffar à 180 g, med fettkappasalt och peppar

Grön salsa:
2 dl bladpersilja
1/2 dl basilikablad
2 tsk dijonsenap
1 msk russin
1 msk kapris
1/2 citron, finrivet skal
1 1/2 dl olivolja

Annons

Se till att köttet är rumstempererat. Låt fettkappan vara kvar under tillagningen. Salta och
peppra köttet och låt det ligga i 15 minuter.
Mixa ihop alla ingredienser till salsan.
Grilla biffarna 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare
i ca 2 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt ryggbiffen vila ca 10 minuter.
Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och ringla över salsan.

Mer grillat och goda tillbehör:
Tomatsalsa och majsröra

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker

Ingef’ärsmarinerade laxspett

Potatissallad med äpple och gröna oliver

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…