Annons

Annons

Grillade kycklingben i honungsmarinad

Saftiga kycklingben är perfekt till grillkvällen eller buffén. Härligt lättlagat!

Grillade kycklingben med soja- och honungsmarinad

4 personer

900 g kycklingben
Marinad:
3 msk olivolja
2 msk kinesisk soja
3 msk flytande honung
1 tsk kajennpeppar
1 tsk paprikapulver

1. Blanda olja, soja, honung och kryddor i en bunke. Skölj och torka 
av kycklingbenen, lägg ner dem i bunken och vänd om så att marinaden kommer åt överallt.
2. Grilla över jämn och fin glödbädd, 12–16 minuter; vänd ofta så att det inte bränns. Kontrollera gärna med stektermometer, köttet är klart vid 70–75°. Servera med valfria grönsaker.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Grillad kycklingklubba med harissaglaze och kryddsmör med chili

Honungsmarinerade kycklingvingar med paprikadipp och guacamole

Kycklingspett med melonsallad

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…