Annons

Annons

Grillade kycklingspett och somrig bulgursallad

Fyllda, saftiga kycklinglårfiléer inlindade i bacon. Servera med kall yoghurtsås och grillad färskpotatis eller vår goda bulgursallad.

Året runt. Midsommarmat. Av Janet Gustavsson.

8 personer
ca 1 kg kycklinglårfilé
1 paket bacon (140 g)
2 schalottenlökar
smör att steka i
2 persikor
1 dl mango chutney

Sås:
3 dl turkisk yoghurt
1 lime, saft och rivet skal
2 msk riven ingefära
2 msk hackad mynta
salt, peppar

Annons

Börja med att röra ihop såsen. Ställ den kallt.
Finhacka lök och stek den glansig i smör. Tillsätt finhackade persikor och rör i mango chutney. Salta och peppra.
Bred ut kycklinglårfiléerna på en skärbräda. Lägg en klicka av fyllningen på varje. Vik ihop och rulla in filéerna i baconskivorna. Stick in ett grillspett och grilla dem runt om ca 15-20 minuter tills de är genomstekta.
Servera med den kalla såsen.

Bulgursallad

8 personer
4 dl bulgur, gärna grovkornig
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 g saffran (kan uteslutas)
250 g sugarsnaps eller sockerärter
1/2 liter tärnad vattenmelon
2 dl hackad persilja

Koka bulgur i vatten med grönsaksbuljong och ev saffran. Blanda med lätt förvällda sugarsnaps, vattenmelon och persilja.

 

Av Janet Gustavsson Foto: Per Magnus Persson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…