Annons

Annons

Grillade chiliräkor med caesarsallad

Grillade chiliräkor med caesarsallad är den perfekta middagen när du vill matlagningen ska vara snabb, god och enkel. 

Grillade chiliräkor
4 personer
350 g stora frysta tinade räkor
Marinad:
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
½ dl finhackad persilja
1 msk flytande honung
1 lime, rivet skal och pressad saft
½ tsk salt
Servering:
caesarsallad, se recept
1. Tina räkorna om de är frysta och låt dem rinna av på hushållspapper. Torka dem noga.
2. Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, olja, persilja, honung, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt räkorna i blandningen
och låt marinera i minst 45 minuter, gärna längre.
Trä upp räkorna på blötlagda träspett och grilla räkorna runt om, 2–3 minuter. Servera spetten på
caesarsalladen.

Annons

Caesarsallad
Detta är en caesarsallad utan kyckling som serveras till de grillade räkorna. Du kan byta ut räkorna mot grillad kyckling.
1 huvud romansallad
2 dl stekta brödkrutonger
1 dl hyvlad parmesanost,
gärna mer
Dressing:
2 äggulor
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk fransk senap
ca 1 msk pressad citronsaft
1 dl matolja
1 sardellfilé, finhackad
4 msk färskriven parmesanost
Garnering:
färska örter, t ex persilja
1. Riv salladsbladen i mindre bitar.
2. Brödkrutonger: Tärna vitt bröd och rosta det i en torr stekpanna eller stek brödet gyllene i en stekpanna med smör. Gnid in stekjärnets insida med vitlök innan du hettar upp smöret. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Dressing: Mixa äggulor, riven vitlök, senap och citronsaft, gärna med en stavmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle tills du har en slät majonnäs. Tillsätt sardell och parmesanost. Smaka av med salt och citronsaft.
4. Blanda dressing och romansallad. Toppa med hyvlad parmesanost och brödkrutonger. Garnera med färska örter.

Recept: Bitte E:son forsberg
Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…