Annons

Annons

Grönkålspajer med ädelost

Minipajer är bufféfestens självklara val. Dessa är försvinnande goda med grönkål och ädelost i fyllningen.

Grönkålspajer

12–14 minipajer
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella

Fyllning:
75–100 g grönkål
1 gul lök
140 g gräddädelost
2 ägg
1 dl kesella
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
granatäppelkärnor eller lingon
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta samman smör, mjöl och kesella till en smidig deg. Dela i 12–14 lika stora delar. Tryck ut degen i aluminiumformar eller kavla och stansa ut mått så att det passar formarna. Nagga med en gaffel, låt vila i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalen ca 10 minuter.
Ansa och strimla grönkålen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och grönkål blankt i lite smör, utan att det får färg, 5–8 minuter. Krydda. Låt svalna. Blanda i osten.
Vispa samman ägg, kesella och grädde. Krydda.
Fördela ost- och kålblandningen i de förgräddade formarna. Häll över äggstanningen, peta med gaffel så att allt rinner ner.
Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter, pajerna ska ha stannat helt, känn med sticka. Täck med folie om de får för mycket färg.
Garnera med kryddgrönt och granatäppelkärnor vid serveringen.

Annons

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ: Grönkål – rena supermaten!

Grönkål är nyttigt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…