Annons

Annons

Grovt hälsobröd – fritt från gluten!

Baka grovt hälsobröd med en massa nyttiga ingredienser som gör magen glad. Receptet ger ett matbröd.

Annons

Grovt hälsobröd fritt från gluten
1 bröd
6 dl vatten
10 g jäst
1 1/2 dl solroskärnor
30 g linfrö
35 g melonkärnor
50 g mörk sirap
20 g nyponskalsmjöl
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
50 g boveteflingor
60 g sojamjöl
160 g bovetemjöl
25 g psylliumfröskal
smör till formen
boveteflingor att strö över

Rör samman samtliga ingredienser till en slät ganska lös deg.
Häll i en avlång form med bakplåtspapper, ca 1 1/2 liter. Strö över boveteflingor. Låt jäsa i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader. Grädda ca 75 minuter. Låt svalna innan du skär.

TIPS! Melonkärnor finns i hälsokosthyllan i välsorterade matbutiker. Hittar du inte kan du använda solrosfrön eller pumpafrön.
TIPS! Vänta gärna med att skära upp brödet till nästa dag.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Missa inte att anmäla dig till vårt glutenfria nyhetsbrev. Klicka vidare och anmäl dig enkelt här!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons