Annons
Annons

Grunddeg vetebullar

En bra grunddeg är viktigt när du ska baka bullar. Fyll sedan dina bullar med bär, frukt, kryddor eller varför inte choklad och njut av doften.

grunddeg vete
1 längd eller 15-25 bullar
Genom att använda mindre mängd jäst och rumsvarm mjölk jäser degen långsammare och får mer smak. När man använder rumsvarmt smör istället för smält så går det åt mindre mjöl och bullarna blir därmed luftigare.

Annons

1/4 pkt jäst
3 dl mjölk (3 %), rumsvarm
1/2 tsk salt
1 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 ägg
100 smör, rumsvarmt

Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken.
Tillsätt resten av mjölken, salt, socker, mjöl och ägg.
Arbeta ihop till en smidig deg, gärna i maskin.
Klicka ner smöret, lite i taget och arbeta in det ordentligt i degen.
Plasta in bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 2 timmar.
Baka ut degen efter recept.

Tips! Det går utmärkt att dubblera degreceptet.

Av Ylva Porsklev Foto Panther media

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…