Annons

Annons

Grundrecept glutenfri smörgåstårtsbotten

Ett bra glutenfritt recept på en saftig smörgåstårtsbotten.

Annons

Recept glutenfri smörgåstårta

6–8 personer
1/2 pkt jäst, 25 g
4 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja eller 25 g smält smör
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
450 g Finax mjölmix, ca 7 1/2 dl

Till formen:
Smält smör/olja och mjölmix, majsmjöl, rismjöl eller annat glutenfritt mjöl

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, socker, salt och fiberhusk. Låt svälla 5 minuter, tillsätt mjölmix och arbeta degen väl.

Häll degen i en smord och mjölad springform, ca 24 cm i diameter, eller avlång form, ca 1 1/2 liter, och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 225°.

Pensla brödet med vatten och  grädda ca 30 minuter. Spreja in vatten  i ugnen efter halva gräddningstiden. Låt brödet svalna.

Recept: Fyll smörgåstårtan med en smarrig fyllning

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons