Annons

Annons

Grundrecept: Glutenfria semlor

Fettisdagen är äntligen här och det är dags att frossa i semlor. Här bjuder vi på ett grundrecept på semlor, fritt från gluten.

Annons

semla

Gillar du inte mandelmassa? Här tipsar vi om alternativa fyllningar>>

2 längder eller ca 14 bullar
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk fiberhusk
1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma, malen
1 ägg
7 dl glutenfri mjölmix, finmix Semper
2 tsk bakpulver

Pensling:
1 ägg

Vill du baka en semla på längden? Här hittar du receptet>>

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt degvätskan och rör ut jästen.
Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 min. 
Tillsätt övriga ingredienser, arbeta degen smidig, låt jäsa 45 minuter under bakduk. Spritsa eller rulla ut till en längd och bullar, låt jäsa ytterligare 20 min.

Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för längder och 10 minuter för bullar. Låt kallna.

Av Janet Gustavsson Foto Pontus Ferneman

Gillar du inte mandelmassa? Här tipsar vi om alternativa fyllningar>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons