Annons
Annons

Grundrecept till vetedeg

Ett bra grundrecept behöver alla!

Sveriges bästa ceféer

Ca 50 stycken

5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
150 g smör, rumstempererat
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl

Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut tillsammans med mjölken, strösocker, kardemumma och salt.
Tillsätt det mjuka smöret, ägget och drygt 2/3 av mjölet, arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt ytterligare lite mjöl under tiden, men spara 1-2 dl till utbakningen.
Degen är klar när den släpper bunkens kanter. Pudra över lite mjöl, låt jäsa under bakduk.
Stjälp upp på mjölat bakbord och knåda till en smidig deg. Välj en av fyllningarna nedan.

Annons

Av Janet Gustavsson Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…