Annons

Annons

Hallå där Ulrika Davidsson, hälsocoach och kokboksförfattare

Vi frågade varför Ulrika Davidsson har valt ett glutenfritt liv och vad det har gett henne.

Annons

ulrika-davidsson

Tävling: Vinn Ulrika Davidssons bok ”Baka glutenfritt med Ulrika” från Bonnier Fakta.

Hur kommer det sig att du börjat äta mer och mer glutenfritt?
Jag mår helt enkelt inte bra av gluten. Min kropp blir svullen och jag lagrar vätska. I dag finns det så många bra alternativ och jag bakar både bröd, pizza, pajer och kakor utan gluten.

Har den glutenfria kosten fått dig att gå ner i vikt/gjort dig smalare?
Nej, vikten har inte påverkats nämnvärt. Det är mer välbefinnande och magen mår mycket bättre. Jag känner mig inte lika svullen och kläderna sitter bättre.

Har din hälsa påverkats på något annat vis av att du äter glutenfritt?
Jag upplever att jag har en kropp som är mer i balans generellt och det märks på mage och tarm, sömn och cirkulation. Sedan mår min hud bättre.

Funkar det bra att laga glutenfritt till hela familjen, eller äter ni olika rätter?
Vi äter mycket glutenfritt hemma. Barnen är vana vid den sortens kost och märker inte ens skillnad. Vi äter mycket ris, risnudlar, rotfrukter, grönsaker, quinoa och glutenfri bönpasta eller rispasta.

Vilket är ditt och barnens/familjens glutenfria favoritrecept?
Räkgrytan är nog min och barnen gillar pizzan!

Recept: Ulrikas glutenfria pizza

Av Susanne B Olsson Foto Juliana Wiklund

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons