Annons
Annons

Hallå där Ulrika Davidsson, hälsocoach och kokboksförfattare

Vi frågade varför Ulrika Davidsson har valt ett glutenfritt liv och vad det har gett henne.

Annons

ulrika-davidsson

Tävling: Vinn Ulrika Davidssons bok ”Baka glutenfritt med Ulrika” från Bonnier Fakta.

Hur kommer det sig att du börjat äta mer och mer glutenfritt?
Jag mår helt enkelt inte bra av gluten. Min kropp blir svullen och jag lagrar vätska. I dag finns det så många bra alternativ och jag bakar både bröd, pizza, pajer och kakor utan gluten.

Har den glutenfria kosten fått dig att gå ner i vikt/gjort dig smalare?
Nej, vikten har inte påverkats nämnvärt. Det är mer välbefinnande och magen mår mycket bättre. Jag känner mig inte lika svullen och kläderna sitter bättre.

Har din hälsa påverkats på något annat vis av att du äter glutenfritt?
Jag upplever att jag har en kropp som är mer i balans generellt och det märks på mage och tarm, sömn och cirkulation. Sedan mår min hud bättre.

Funkar det bra att laga glutenfritt till hela familjen, eller äter ni olika rätter?
Vi äter mycket glutenfritt hemma. Barnen är vana vid den sortens kost och märker inte ens skillnad. Vi äter mycket ris, risnudlar, rotfrukter, grönsaker, quinoa och glutenfri bönpasta eller rispasta.

Vilket är ditt och barnens/familjens glutenfria favoritrecept?
Räkgrytan är nog min och barnen gillar pizzan!

Recept: Ulrikas glutenfria pizza

Av Susanne B Olsson Foto Juliana Wiklund

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…