Annons
Annons

Hallon- och kokosrutor med marängtäcke

Söt och ljuvlig kaka som innehåller maräng, bär och kokos. Kan gärna serveras med vaniljvisp eller lite grädde.

Hallon- kokosrutor med marängtäcke

Hallon- kokosrutor med marängtäcke

Ca 30 rutor
200 g smör
6 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kokosflingor
2 dl hallon
1 1/2 dl blåbär

Maräng:
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
50–75 g mandelspån

Garnering:
florsocker
citronmeliss
hallon och blåbär

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokosflingor i en skål. Rör ner smör och mjölblandningen i äggsmeten.

Smöra sidorna av en långpanna, ca 30 x 40 cm, och lägg i bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt i plåten. Strö över hallon och blåbär. Grädda ca 35 minuter mitt i ugnen.

Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner strösockret, lite i taget tills du får en blank och fast marängsmet. Klicka ut marängen över kakan. Strö över mandelspån.

Höj ugnsvärmen till 250 grader. Grädda kakan i någon minut tills marängen fått fin färg. OBS! Passa marängen noga så att den inte bränns, det går fort! Låt kakan svalna och skär sedan upp i rutor. Garnera med extra bär och lite citronmeliss vid serveringen, och strö över lite florsocker.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

Gillar du att baka i långpanna? Fler goda recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…