Annons

Annons

Hallonkaka med knaprigt täcke

Ljuvligt god hallonkaka med ett knaprigt täcke. Lätt som en plätt att baka i långpanna!

Hallonkaka med knaprigt täcke
ca 30 bitar

100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 citron, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g frysta hallon

Annons

Smultäcke:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl råsocker

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält smöret, tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt citronskal, rör ner i smörsmeten. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och vänd ner.

3. Klä en långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela hallonen jämnt över kakan.

4. Nyp ihop tärnat smör, havregryn, vetemjöl och råsocker och strö över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär upp i rutor.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Gilla Året Runt på Facebook

Prova också:

Baka ljuvliga havrerutor i långpanna

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…