Annons

Annons

Hallonrutor med mandel

Saftiga hallonrutor med mandel som blir klara på ett kick!

Hallonrutor med mandel, recept

Ca 40 stycken

250 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
Garnering:
4 dl hallon
30 g mandelspån

1. Sätt ugnen på 175°. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning.
2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt gräddfil och rör om.
3. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 25×35 cm stor, jämna till.
4. Strö över bären. Du behöver inte trycka ner dem i smeten. Strö över mandelspån.
5. Grädda strax under ugnens mitt i 35–40 minuter, känn med sticka. Ta ut, låt svalna och skär i rutor.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Världens smartaste uppfinning för oss som älskar att baka

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…