Annons

Annons

Hallonrutor med mandel

Saftiga hallonrutor med mandel som blir klara på ett kick!

Hallonrutor med mandel, recept

Ca 40 stycken

250 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
Garnering:
4 dl hallon
30 g mandelspån

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning.
2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt gräddfil och rör om.
3. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 25×35 cm stor, jämna till.
4. Strö över bären. Du behöver inte trycka ner dem i smeten. Strö över mandelspån.
5. Grädda strax under ugnens mitt i 35–40 minuter, känn med sticka. Ta ut, låt svalna och skär i rutor.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Världens smartaste uppfinning för oss som älskar att baka

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…