Annons

Annons

Hallonsorbet med knapriga flarn

Godast glass får du om du gör den själv! Den här sorbeten är fantastisk god med hembakade mandelflarn till!

En hallonsorbet med hemgjorda flarn till.

Hallonsorbet med mandelflarn

6-8 personer

1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
500 g hallon
1 äggvita
2 msk citronsaft

Garnering:
hallon och björnbär

Koka upp vatten, socker och hallon. Låt svalna och passera genom en sil.
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Pressa i citronsaften i hallonsåsen och vänd ner äggvitan. Frys in massan, gärna i en glassmaskin. Strö över eller blanda i hallon och björnbär vid serveringen.

Mandelflarn

6-8 personer

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1 dl sötmandel
50 g smör
1/2 dl rörsocker
1 msk mandelmjöl
1/2 msk mjölk
1 msk ljus sirap

Sätt ugnen på 175°.
Hacka mandeln grovt.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt rörsocker, mandelmjöl, mjölk, sirap och vispa till en jämn smet. Låt koka upp och puttra någon minut.
Bred ut smeten över en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter, tills flarnet fått fin färg. Bryt i bitar.

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderlund
Foto: Alexandra Ydevall

Fler recept hittar du här!

7 sätt att njuta av melon

Jordgubbsglass

Gör din egen hundglass!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…