Annons

Annons

Härlig försommarpaj

Vegetarisk paj

Paj med sparris, västerbottensost toppad med vinmarinerade jordgubbar.

Sparrispaj med västerbotten

8 personer:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
fyllning:
100 g grön sparris
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
200 g riven Västerbottensost
garnering:
1/2 liter jordgubbar
1 dl vitt vin
1 dl basilika
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk iskallt vatten

Annons

Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ kallt 30 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Sätt ugnen på 200 grader. Dela sparrisen mitt itu och förväll 5 minuter i lättsaltat vatten. Vispa samman ägg och matlagningsgrädde och vänd ner osten. Häll i pajskalet och lägg sparrisarna som ekrar i pajen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg.

Dela jordgubbarna mitt itu och låt dem dra en stund i en blandning av hackad basilika och vin. Dekorera med jordgubbarna vid serveringen.

Av: Janet Gustavsson
Foto: Per Magnus Persson

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…