Annons

Annons

Härligt krämig coleslaw

Bästa tillbehöret? Coleslaw såklart!

Coleslaw

4–6 personer

400 g vitkål

1 tsk hela kumminfrön

1 morot

1 vitlöksklyfta

1 dl majonnäs

1 dl matlagningsyoghurt

1 msk rödvinsvinäger

salt, peppar

1. Ansa och finstrimla vitkålen och lägg i en bunke. Salta och vänd runt ordentligt. Låt stå och dra så att kålen vätskar till sig, ca 25 minuter.

Annons

2. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna, låt svalna. Pressa ur all
vätska ur vitkålen.

3. Skala och finstrimla moroten. Finhacka vitlöksklyftan. Blanda majonnäs, matlagningsyoghurt, rödvinsvinäger och vänd ner vitkål, morot och kumminfrön. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Vitkålssoppa med kyckling

Hamburgare med vildsvin, coleslaw och picklad lök

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…