Annons

Annons

Havrefrallor fria från gluten

Dietisten Sofia Antonsson bjuder på ett recept från sin senaste bok "Lugn mage med gott bröd"

Annons

havrefrallor

Baka på morgonen och ät till frukost! Gör en dubbel sats och frys in när du ändå är igång.

ca 10 stycken
2 dl rena havregryn OBS! Ej fiberberikade
1 dl rismjöl
3/4 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
4 dl laktosfri filmjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, rismjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg. Rör ner filmjölken och blanda ihop. Låt stå några minuter så att degen sväller. Forma till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över havregryn och grädda ca 20 minuter tills frallorna fått fin färg.

Tips! Filmjölken kan bytas mot laktosfri yoghurt.

Lugn_mage_med_gott_brod

Receptet är hämtat ur boken ”Lugn mage med gott bröd” av Sofia Antonsson Foto Magnus Fond

Fler härliga matbröd fria från gluten hittar du här>>

LÄS OCKSÅ




  • Pernilla

    Låter gott! Går det att byta filmjölk mot glutenfri havredryck eller kokosdryck? Ska man ta mindre dryck i så fall?


Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons