Annons

Annons

Havrefrallor fria från gluten

Dietisten Sofia Antonsson bjuder på ett recept från sin senaste bok "Lugn mage med gott bröd"

havrefrallor

Baka på morgonen och ät till frukost! Gör en dubbel sats och frys in när du ändå är igång.

ca 10 stycken
2 dl rena havregryn OBS! Ej fiberberikade
1 dl rismjöl
3/4 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
4 dl laktosfri filmjölk

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, rismjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg. Rör ner filmjölken och blanda ihop. Låt stå några minuter så att degen sväller. Forma till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över havregryn och grädda ca 20 minuter tills frallorna fått fin färg.

Gilla Året Runt på Facebook

Tips! Filmjölken kan bytas mot laktosfri yoghurt.

Lugn_mage_med_gott_brod

Receptet är hämtat ur boken ”Lugn mage med gott bröd” av Sofia Antonsson Foto Magnus Fond

Fler härliga matbröd fria från gluten hittar du här>>

Gott & Glutenfritt – baka gott med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!
Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…

● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…