Annons
Annons

Havretosca i långpanna

Att baka i långpanna är enkelt när du ska bjuda många.

Toscarutor i långpanna

Havretosca bakar du enkelt i långpanna.

ca 24 bitar
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Toscasmet:
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregryn

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det smälta smöret och mjölken. Häll ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

Annons

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning tills den smält ihop till en kräm.

Bred toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter. Ta ut och skär kakan i rutor.

Tips! Toscatäcket blir riktigt knäckigt och läckert om du blandar ner 100 g flagad mandel i smeten.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…