Annons

Annons

Godaste kycklinggratängen

Enkel och god gratäng med färdiggrillad kyckling, ris och fin smaksättning av bacon och mango chutney.

 

kycklingratang

4 personer
3 dl ris, t ex basmati
1 purjolök
150 g champinjoner, skivade
2 msk smör
1 färdiggrillad kyckling
100 g fryst tärnad mango

Gratängsås:
4 dl turkisk yoghurt
1/2–1 dl mango chutney
1/2 urkärnad röd chilifrukt, hackad
2 1/2 dl riven ost, t ex Västerbottensost

Annons

Topping:
ca 140 g bacon, tärnat och stekt
klippt gräslök

Koka riset enligt förpackningens anvisning. Strimla purjo löken och skiva svampen. Hetta upp smör och fräs lök och svamp blank och smidig.
Sätt ugnen på 200 grader.
Bena ur kycklingen. Blanda ris med lök, svamp och mango. Fördela blandningen i en smord ugnsform. Lägg kycklingköttet ovanpå.
Blanda samman yoghurt, mango chutney, chili och ost. Bred blandningen över kycklingen.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Stek under tiden baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Ta ut gratängen och strö över knaprigt bacon och lite klippt gräslök.

Av Bitte E:som Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…