Annons

Annons

Helggott med kyckling

Fyllda kycklingbröst

Fyll kycklingen med medelhavssmaker!

Fyllda kycklingbröst
4 personer:
4 kycklingbröst
2 msk grillolja
med honung
4 skivor lufttorkad skinka
70 g färsk spenat
1 gul lök
200 g getost
salt, peppar
tillbehör:
400 g tomater
ugnsbakad klyftpotatis
grönsallad

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett snitt i kycklingbröst­et så att en ficka bildas och banka ut dem så att de blir platta. Pensla med grilloljan. Lägg en skiva prosciutto på varje kycklingskiva.

Hacka spenaten grovt. Skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja i en pan­na. Fräs löken någon minut på svag värme och tillsätt se­dan spenaten. Låt den mjuk­na. Tillsätt getosten i bitar. Krydda.

Fördela fyllningen på ena delen av kycklingski­van och vik över den andra. Fäst med ett spett eller tand­petare. Lägg i en ugnsform och baka 20 minuter. Passa på att ugnsbaka några kvistto­mater samtidigt. Lägg dem i ett ugnsfast fat och ringla över olja.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleischmidt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…