Annons
Annons

Helggott med maffiga burgare

Supersmarriga tacoburgare. Om du inte gillar koriander går det bra att använda färsk oregano som smaksättning.

Tacoburgare med avokadoröra

4 personer

Avocadoröra:
2 avokador
1 rödlök
1 mild spansk pepparfrukt
2 msk finhackade koriander
1 msk färskpressad limesaft

LÄS OCKSÅ: Så får du din avokado att mogna på 3 minuter >>

Burgare:
600 g nöt- eller lammfärs
3 msk finhackade koriander
2 vitlöksklyftor pressade
1 påse tacokrydda
olja till stekning

Annons

Tillbehör:
2 tomater
1 rödlök
2 hamburgerbröd
4 msk chilisås av ketchuptyp
1 sats avokadoröra
salladsblad
50 g fetaost
inlagd jalapeño
tortillachips

Avokadoröra: Mosa avokadoköttet lite grovt, gärna i mortel. Finhacka löken. Kärna ur och skär pepparfrukten i smala strimlor. Blanda avokado, lök, pepparfrukt, koriander och limesaft.

LÄS OCKSÅ: Så får du din avokado att mogna på 3 minuter >>

Burgare: Blanda färsen med vitlök, koriander och tacokrydda. Dela färsen i 4 delar och forma dem till biffar på vattensköljd skärbräda. Skiva tomater och lök.

Stek biffarna i olja eller grilla dem 3-5 minuter på varje sida. Låt dem vila i 3 minuter. Dela och grilla bröden under tiden.

Servera biffarna på de grillade bröden med chilisås, salladsblad, tomatskivor, avokadoröra, lökringar, smulad fetaost och jalapeno. Tortillachips är gott att servera till.

Av: Lena Söderström Foto: Eva Hildén Smith

 

 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…