Annons
Annons

Helstekt aprikosfylld kotlettrad

Ska du bjuda släkten på middag? Att laga allt i en form är ett klockrent alternativ när gästerna är många.

kotlettrad

4 personer
1 hel benfri kotlett ca 1-1,2 kg
8-10 torkade aprikoser
1 kvist färsk rosmarin
salt, svartpeppar
1 tsk grillkrydda
2 msk smör
2 sötpotatisar
6 fasta potatisar
2 msk olivolja
2 msk finhackad rosmarin

Annons

Garnering:
kryddgrönt, t ex persilja

Serveras med:
sallad

Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa kotlettraden och skär små skåror i köttet. Peta in strimlade aprikoser och rosmarinen delad i små kvistar.
Krydda köttet med salt, peppar och grillkrydda, bryn runt om i smör. Flytta över till en bakplåtspappersklädd långpanna.
Klyfta potatis och sötpotatis, vänd i olja och fördela runt köttet på plåten.
Sätt en köttermometer i köttet och stek till en innertemperatur på ca 75 grader.
Salta på potatisklyftorna, skiva köttet och strö över repad rosmarin. Servera med sallad och med potatisklyftorna i små skålar bredvid.

Tips! Aprikoserna kan självklart bytas ut mot till exempel oliver, vitlök, eller katrinplommon.

Fler goda recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…