Annons
Annons

Hjärtebullar

Baka dessa goda hjärtbullar med hallonfyllning till din älskade! Eller bara till någon du gillar.

Hjartebullar

ca 30 bullar
3 dl mjölk, 37 grader
1 msk malen kardemumma
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
1 ägg
11-12 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
100 g hallon
1 dl råsocker

Annons

Pensling:
1 ägg
3 msk pärlsocker

Värm mjölken till 37 grader tillsammans med malen kardemumma. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt salt, smör, vetemjöl och ägg. Arbeta samman till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
Mixa samman smör, hallon och råsocker.
Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den mitt itu och kavla ut varje del till en degplatta. Bred på fyllningen.
Skär degen i 3 cm breda remsor. Rulla in mot mitten från båda håll, tryck till en spets i nederkanten så de får en hjärtform. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 10 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…