Annons

Annons

Honungsmarinerade kycklingvingar med paprikadipp och guacamole

Kycklingvingar, paprikadipp och guacamole – vilken lyckad kombo! Gott som tilltugg eller på buffébordet.

Honungsmarinerade kycklingvingar med avokadodipp

4 personer
600 g kycklingvingar
Marinad:
2 msk flytande honung
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
3 msk stark chilisås
2 krm chili explosion
1 salladslök

Annons

Guacamole:
1 röd chilifrukt
2 mogna avokador
2 msk finhackad persilja
½ citron, pressad saft
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev 1 msk naturell yoghurt

Paprikadipp:
200 g grillad paprika på burk
2 vitlöksklyftor
½ gul lök i bitar
1 krm
 spiskummin
3 msk finhackad persilja
pressad saft från
½ lime
ev tabasco

Gilla Året Runt på Facebook

Garnering:
färska örter
salladslök

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg kycklingen i en plastpåse.
3. Marinad: Blanda honung, olja, riven vitlök, chilisås, chilikrydda och skivad salladslök och häll i påsen med kyckling, och blanda om. Marinera, gärna över natten.
4. Lägg kycklingen i en smord ugnsform. Tillaga strax under mitten i ugnen, ca 25 minuter. Vingarna ska ha en innertemperatur på 82°.
5. Guacamole: Kärna ur och finhacka chilin. Mosa ihop avokadokött, persilja, citronsaft, olja, salt och peppar. Det är gott med lite större bitar i röran. Vill du ha röran mer slät, mosa den mer och tillsätt 1 msk yoghurt.
6. Paprikadipp: Strimla paprikan och mixa med övriga ingredienser.
7. Garnera med färska örter och skivad salladslök. Servera med guacamole och paprikadipp.

 

Recept: Bitte E:son forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Grillad kycklingklubba med harissaglaze och kryddsmör med chili

Grillade kycklingben

Tandoorimarinerade kycklingspett

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…