Annons

Annons

Höstsoppa med trattkantareller

En krämig och smakrik svampsoppa med en skvätt sherry i.

Vår goda trattkantarellsoppa är toppad med hackade hasselnötter som gör den härligt crunchig.

Trattkantarellsoppa

4 personer

1 liter trattkantareller
1 gul lök
2 msk smör
1 1/2 – 2 msk maizena
1 liter svampbuljong, glutenfri
2 dl vispgrädde
2 tsk soja
2 tsk citronsaft
2 msk sherry
1 1/2 dl rostade hasselnötter
persilja

Annons

1. Rensa svampen. Hacka svamp och lök. Stek i smöret tills vätskan kokat bort.
2. Pudra över maizena och rör om. Tillsätt buljong, vispgrädde, soja, citronsaft och sherry. Låt koka ihop ca 15 minuter.
3. Toppa med persilja och servera med krossade hasselnötter.

Recept: Anncatrin Rosenqvist 
Foto: Ragnar Omarsson

Prova också:

Kantarellrisotto med citronlax

Godaste omeletten

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…